Oktober 2019

 

In deze nieuwsbrief

  • Uitbreiding binnen de Eneco Groep
  • Uitgelicht: Automatiseren van het werkvergunning proces

Eneco

Binnen de Eneco Groep zal het WPS werkvergunningensysteem verder worden ingezet. Gekozen is voor Bio Golden Raand, Bess EnspireME en Warmtekrachtkoppelinginstallaties. 

Eneco
Eneco Bio Golden Raand

Eneco Bio Golden Raand

De grootste bio-energiecentrale van Nederland staat in Delfzijl. In het havengebied heeft Eneco Bio Golden Raand een voorbeeldfunctie. In deze grote centrale worden houtsnippers van afvalhout omgezet in groene stoom. Met een indrukwekkende capaciteit van 135 MW thermisch is het project uitgegroeid tot een mooie showcase van Eneco Biostoom.

Eneco BESS (InspireME)

Samen met Mitsubishi Corporation ontwikkelde Eneco Europa’s grootste batterij, onder de naam EnspireME. EnspireME heeft een vermogen van 48 MW en bevat zo’n 10.000 lithium-ion accu’s. Een groeiend aantal windmolens en zonnepanelen neemt de stroomproductie van bestaande fossiele energiecentrales over. Deze centrales hebben echter nog een rol: ze houden het stroomnet in balans door reservecapaciteit aan te bieden.

Eneco BESS (InspireME)
Warmtekrachtkoppelinginstallaties

Warmtekrachtkoppelinginstallaties

Bij warmtekrachtkoppeling (afgekort wkk) wordt tegelijkertijd warmte en elektriciteit geproduceerd met behulp van een motor op één brandstof. Dat kan een fossiele brandstof (stookolie of aardgas) of hernieuwbare brandstof zijn (biogas of biomassa). De techniek is vooral ontwikkeld voor grote gebouwen met een grote warmtebehoefte zoals bijvoorbeeld ziekenhuizen. Een wkk is in de regel onbemand. 

Automatiseren werkvergunning proces

Aan het (semi) automatiseren van het werkvergunning proces bestaat een groeiende behoefte. De ‘safety first’ benadering is in alle branches aan het toenemen en dat heeft zijn redenen. Het besef dat de baten ruim hoger liggen dan de kosten is hier onder andere oorzaak van.
Lees meer.

Automatiseren werkvergunning proces

Meer informatie

Als u vragen heeft of een demo wilt zien, neemt u dan gerust contact op via info@werkvergunningensysteem.nl of bel 074 70 74 059.

Met vriendelijke groet,

Het WPS team