Interactieve kaart

Een web based interactieve kaart in WPS! Een compleet overzicht van alle aanvragen, werkvergunningen en veiligstellingen (LOTO) op een of meerdere plattegronden. In één overzicht zien waar er werk in uitvoering is of gaat plaatsvinden. De kaartfunctionaliteit ondersteunt de mogelijkheid om meerdere verdiepingen afzonderlijk weer te geven. Tevens is er ondersteuning voor meerdere kaarten en productielocaties. De kaart is dynamisch en wordt automatisch up-to-date gehouden.

Plattegrond of geografische kaart

Er hoeft geen keuze te worden gemaakt voor het een of het ander. Deze functionaliteit biedt de mogelijkheid om plattegronden te combineren met de geografische kaart. Alle gebouwen, ruimtes tot op onderdelen niveau kunnen heel nauwkeurig worden gepositioneerd.

Beheeromgeving

Het is in de beheeromgeving mogelijk om plattegronden te uploaden en alle gebouwen, ruimtes en onderdelen in te richten. Ieder onderdeel kan tot op de vierkante centimeter worden gepositioneerd. Wanneer er meerdere verdiepingen op een locatie zijn kunnen verschillende plattegronden, dus per verdieping, worden geupload.

Filters en informatie

Bepaal aan de hand van de filters welke informatie van belang is om te zien. Aanvragen, werkvergunningen en veiligstellingen hebben hun eigen kleur. Aan de hand van het icoon kan de status worden afgelezen. Klik op een icoon voor meer relevante informatie. Klik vervolgens op 'Weergeven' om naar betreffend onderdeel te gaan.

Op elk apparaat dezelfde mogelijkheden

Op kantoor of onderweg, op elk apparaat dezelfde functionaliteiten is een onmisbaar gemak om veilig en accuraat de laatste situatie te bekijken of een statusaanpassing door te voeren. Ook de interactieve kaart werkt op mobiel of tablet identiek aan een computer. 

hand-smartphone.png
Filtering

Filtering

Er zijn 2 verschillende filter mogelijkheden. Rechts onder is de snelfilter waarmee een snelle selectie van de aanvragen, werkvergunningen en veiligstellingen kan worden gemaakt. Links boven staat een filter icoon. Bij klik op dit icoon wordt het filtermenu links geopend. In het filter menu staan alle actieve statussen van de entiteiten. Ook kan er een datumbereik worden aangegeven waarbinnen actieve entiteiten vallen.

Op deze manier kan elke gebruiker eigen instellingen maken van wat belangrijk is om te bekijken.

Statuskaartgebieden

Statuskaartgebieden

Als er meerdere geografische locaties gedefinieerd zijn in WPS, kunnen gebieden worden aangemaakt waar het systeem de kaart direct naartoe verplaatst en inzoomt zonder dat de gebruiker de kaart handmatig verplaatst of handmatig inzoomt. Statuskaartgebieden kunnen een groot gebied weergeven of een detail op een plattegrond. De gemaakte statuskaartgebieden zijn voor alle gebruikers gelijk.

Verdiepingen

Verdiepingen

De statuskaart module kent als achtergrond een geografische kaart. Op deze geografische kaart kunnen plattegronden boven op elkaar worden geplaatst waardoor verdiepingen ontstaan. In de standaardweergave worden alle entiteiten op alle verdiepingen weergegeven. Voor een specifieke verdiepingsweergave dient een selectie te worden gemaakt van een verdieping.

 

Op de twee afbeeldingen hieronder zijn plattegronden verwerkt in combinatie met de geografische kaart. Het alleen tonen van plattegronden is ook mogelijk.

Meerdere schermen

Meerdere schermen

WPS is een web based applicatie. Hierdoor kunnen verschillende onderdelen in meerdere browser-tabbladen of browser-vensters worden getoond. Het kunnen beschikking over meerdere beeldschermen is in dit geval praktisch, geeft flexibiliteit en een groot gebruiksgemak.

Organisaties tonen de statuskaart op strategische punten in gebouwen op beeldschermen zodat iedereen kan zien waar werk in uitvoering is. Dit draagt bij aan de veiligheid en betrokkenheid.